You are using PlusUI Freemium version of nldblog.com Contact Us Buy Now!

Google+ Toplulukları ve Önemi

Google+ Blogger

Blogunuz veya web sitenizin adını duyurmak için mutlaka sosyal medyalardan yararlanmanız gerekmektedir. Böylece blog veya web sitenizi duyurabilir ve yeni arkadaşlıklar edinebilirsiniz. Bu sosyal medyalardan en çok işinize yarayacak olan Google+'dır. Nedeni ise Blogger ve diğer platform kullanıcılarının birçoğu bu sosyal medyayı kullandığındandır.

Birçok kullanıcı Google+ üzerindeki topluluklarda paylaşımlar bulunmakta, diğer kullanıcıların paylaştıklarını görebilmektedir. Bu sayede blogunuzun hitinin artması olasıdır. Çünkü yüzlerce veya binlerce kişi barındıran bu topluluklarda insanlar ilgi duyduğu yayınlara tıklayacak ve okuyacaktır. "Peki bunun bana ne yararı var?" diye soracak olursanız, sizlere şöyle sıralayayım;

Google+ Topluluklarının Yararları

  • Yeni insanlarla tanışabilir ve arkadaşlıklar kurabilirsiniz.
  • Blog veya web site üzerinde yayınladığınız yazıları paylaşabilirsiniz.
  • Başkalarının yayınladığı yazıları görebilir ve ilgi duyduklarınızı okuyabilirsiniz. Böylece yeni bloglar ve web siteleri tanıyabilirsiniz.
  • Blogunuzun veya web sitenizin hitini yükseltebilir, yazılarınıza yorum gelmesini sağlayabilirsiniz.
  • Google+ takipçi sayınızı artırabilirsiniz.

Google+ Topluluklarının Doğru Kullanımı

  • Birçok faydasının olduğu Google+ topluluklarını doğru kullanmanız da önemlidir. Örneğin blog veya web sitenizin yazılarını paylaşacaksanız, gidip de siyasi partilerin toplulukları, futbol takımlarının toplulukları gibi yerlere paylaşmamanız gerekir. Blogger başlıklı topluluklarda paylaşım yapmanız sizler için en faydalı olanıdır.
  • Bir diğer önemli konu ise yazılarınızı paylaşırken topluluk üzerinde doğru kategoride paylaştığınıza dikkat edin. Örneğin film tavsiyesi ile alakalı yazı paylaştığınız zaman, (varsa) topluluğun film kategorisini işaretlemeye özen gösterin.
  • Son olarak herhangi bir yazınızı bir toplulukta en fazla bir defa paylaşmaya özen gösterin. Defalarca paylaşmanın anlamı yoktur. Hatta yarardan çok zarar verdiğini belirteyim.
Uyarı
Google+ topluluklarını doğru şekilde kullanmadığınız taktirde Google tarafından spam yiyebilir ve böylece bir süreliğine paylaşım yetkiniz elinizden alınabilir.

Son Sözler

Sıklıkla kullandığım Google+ topluluklarından çok fayda gördüm ve kullanmıyorsanız, bir an önce kullanmanızı öneririm. Sizler de  eksik bulduğunuz yerlere eklemek istediklerinizi ekleyebilirsiniz. Faydalı olabildiysem ne mutlu!

Getting Info...

24 yorum

  1. Topluluklar iyi amacına uygun kullanılırsa. Herkes yayınını paylaşıp kaçarsa bir faydası olur mu bilmiyorum. Birden fazla yayın yapılmaması gerekiyor. Zira grup sahibi şikayet ederse Google erişim engeli koyar.
    1. Buna çözüm olarak ben topluluk ayarlarından bildirimleri açtım ve böylece her bir şey paylaşıldığında bildirim alıyorum. Herkesin birbirine yardımcı olması gerekir.
  2. Çok yararlı bilgi oldu Semih kardeşim :)
    1. Teşekkürler.
  3. Sevdicann'ın da dediği gibi amacına uygun kullanılması çok önemli. Çoğu toplulukta paylaşım yapılıp kaçılıyor. Elbette herkesin her şeye yetişmesi mümkün değil ama özen gösterilmesi gerek.
    Henüz Google+ platformunun önemini kavrayamayanlar ve yeni başlayanlar için faydalı bir yazı olacaktır Semih, eline sağlık. :)
    1. Yorumunuz için teşekkürler. Umarım bu yazıyla birlikte bir kişi için de olsa faydalı olurum.
  4. Bundan 1 ay önce ne olduğunu anlamaya çalışırken keşke bu yazıya denk gelmiş olsaydım. Çok güzel ve bir o kadar anlaşılır bir yazı. Eminim çok kişi faydalanacaktır. Teşekkürler, sevgiler.
    1. Yorumunuz için teşekkürler.
  5. Çok güzel bir bilgilendirme olmuş emeğinize sağlık.Bir çok kişi faydasını görecektik.Teşekkürlere *-*
    1. Rica ederim.
  6. Merhaba, toplulukların bilgiyi bulabilmek adına, kaynaşmak adına veya sitelerimizi tanıtmak adına çok faydalı buluyorum. Paylaşım için teşekkürler.
    1. Rica ederim.
  7. Çok güzel bir bilgilendirme olmuş.Google toplulukları bizler için çok faydalı.Paylaşım için teşekkürler :)
    1. Rica ederim.
  8. Ben de google dan çok geri dönüs aliyorum. Bloglarda neler varmis diye de buralara bakiyorum takibi kolay.
    1. Dediğiniz gibi yardımlaşmak adına çok önemli ve blog yazarlarının kullanması gerektiği hizmet.
  9. Google topluluklarının faydalarını sade bir şekilde dile getirdiğiniz için teşekkür ederim. Faydalı bir yazı olmuş. :)
    1. Rica ederim, asıl ben yorumun için teşekkür ederim.
  10. Facebook Grupları daha verimli, daha sosyal, samimi buluyorum. Alışamadım Google ürünlerine bir türlü.
    1. Hiç Facebook gruplarına denk gelmediğim için bir şey söyleyemeyeceğim. Fikriniz ve yorumunuz için teşekkürler.
  11. Google Plus'ın kıymeti bilinmiyor. Facebook karşısında eridi. Ama olsun en azından saçma sapan kişiler ve saçma sapan şeyler yok. Grupların çoğunu samimi bulmuyorum.
    1. Facebook'a rakip olamazdı zaten :D Fakat azımsanmayacak kitlesi var. Saçma sapan kişiler yok dediniz ama illa ki çıkar bi iki tane :D
Yorumlarınız için teşekkürler!
Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.