You are using PlusUI Freemium version of nldblog.com Contact Us Buy Now!

Google Chrome'da Material Görünüm Nasıl Etkinleştirilir?

Google Chrome'da Material Görünüm Nasıl Etkinleştirilir?

Google Chrome şüphesiz Dünya'da en çok kullanılan ve en hızlı tarayıcıdır. Material tasarımın yaygınlaşmasıyla beraber Google, her servisini bu tasarım üzerinden güncelliyor. İşte bu güncellemelerden birisi de Google Chrome üzerinde ufak tasarım değişikliğidir. Fakat bu tasarım değişikliğini yalnızca manuel olarak görüntüleyebilirsiniz. Eğer sizler Material görünümü beğeniyor ve kullanmak istiyorsanız ya da "Bir deneyeyim." diyorsanız yazımı okumaya devam edebilirsiniz.

1. Material Görünüm Top Bar


Google Chrome'un top bar kısmının Material 
görünümünden önceki görüntüsü

Google Chrome'un top bar kısmının 
Material görünümü

Görselden de anlaşıldığı üzere ikonlar değişerek daha az göz yoruyor. Ayrıca yazı stilinin de değişmesi göze daha çok hitap etmesini sağlıyor. Buna ek olarak ikonların üzerine gelindiğinde ve tıklandığında beliren Material animasyonu göze hitap eden ikinci bir özellik.

Chrome tarayıcısını böyle görüntüleyebilmek için chrome://flags/#top-chrome-md adresine gidiniz. Varsayılan seçeneğini "Malzeme" olarak aşağıdaki gibi değiştiriniz.


Değiştirmeniz gereken kısım

2. Material Görünüm Geçmiş


Google Chrome'un geçmiş kısmının 
Material görünümü

Bir diğer yenilik ise geçmiş kısmının bu güzel görünüme kavuşmasıdır. Görüldüğü üzere eski görünümünden tamamen farklı, çok fonksiyonlu hale gelmiş. Geçmiş kısmını resimdeki gibi görüntülemek için chrome://flags/ adresine gittikten sonra aşağıdaki seçeneği bulup "Etkinleştir" seçeneğine tıklayınız.

Değiştirmeniz gereken kısım

3. Material Yer İşaretleri


Google Chrome'un yer işaretleri kısmının Material görünümü

Yer işaretleri Google Chrome'da bilindiği üzere ilkel bir arayüze sahipti. Mağazadan indireceğiniz bir eklenti ile birlikte resimdeki gibi Material görünüme kavuşturabilirsiniz. Yapmanız gereken buradaki eklentiyi Chrome Mağaza'dan indirmektir. Böylece yukarıdaki gibi görüntüleyebilirsiniz.

4. Material İndirilenler


Google Chrome'un indirilenler kısmının Material görünümü

Daha önceden manuel olarak ayarlanan bu eklentiyi Google Chrome'un son sürümünü indirerek kullanabilirsiniz. Böylece tarayıcınızın indirilenler kısmını resimdeki gibi görüntüleyebilirsiniz.

5. Material Ayarlar


Google Chrome'un ayarlar kısmının 
Material görünümü

Son özellik olan ayarlar, Material görünüm sayesinde kolaylık sağlıyor. Şu anda beta versiyon olan bu görünümü elde etmek için yapmanız gereken chrome://md-settings/ adresine gitmektir.

Son Sözler


Yukarıda yazdığım özellikleri Chrome tarayıcınızda kullanarak daha profesyonel görüntüleyebilirsiniz, kullanmaya başladığınızdan itibaren de farklı anlayacaksınızdır. Hepsi tasarım ve işlevsellik bakımından tam notu hak ediyor. Son olarak belirtmek isterim ki yeni özellikler geldikçe bu yazımı güncelleyeceğim.

Getting Info...

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler!
Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.