You are using PlusUI Freemium version of nldblog.com Contact Us Buy Now!

Blogger Nasıl Yedeklenir?

Blogger Nasıl Yedeklenir?

Aktif bir Blogger kullanıcısı iseniz, belli aralıklarla blogunuzun yedeğini almanız gerekmektedir. "Neden blogumu yedeklemeliyim?" benzeri sorularınız varsa şöyle cevap vereyim: Diyelim ki şablonunuzda bir değişiklik yaptınız ve sonra blogunuza göz atmak istediniz fakat bir baktınız ki her şey alt üst olmuş, yer yerinden oynamış, görseller kaymış ya da tıklamak istediğiniz yerlere tıklanmıyor, peki ne yapacaksınız? Tabikide önceden yedeklediğiniz blogunuzu aktif hale getireceksınız. Ya da bir baktınız yazılarınızdan bazıları ortalıktan kaybolmuş vs. Tüm bu durumlarda hazır olan yedeğinizi aktif hale getirmek gerekir.

Sadece iki tıklama ile blogunuzu yedeklemeniz mümkün. Fakat birçok kullanıcı bu konu hakkında haberdar değildir. Ben de bu konu hakkında yazmak ve sizlere yardımcı olmak istedim.

Blogger Nasıl Yedeklenir?

  • Blogger yönetici panelinde sol tarafta bulunan "Şablon" seçeneğine tıklayınız.
  • Sağ üstte bulunan ayarlar çarkının yanındaki "Yedekle / Geri Yükle" seçeneğine tıklayınız.
  • Son olarak karşınıza gelen ekrandaki "Tüm şablonu indir" butonuna tıklayınız.
Yapacağınız işlemler bu kadar basit işte. Bir de blogunuzu nasıl geri yükleyebileceğinize gelirsek, "Yedeke / Geri Yükle" seçeneğine tıkladıktan sonra, karşınıza gelen ekrandan "Dosya Seç" seçeneğine tıklayınız ve bilgisayarınız üzerinde bulunan yedeklediğiniz .xml formatlı metin dosyasını seçiniz.

Getting Info...

2 yorum

  1. Semih kardeşim yine güzel bilgilendirici paylaşım yapmışsın eline sağlık :)
    1. Yorum için teşekkürler. Faydalı olabilirsem ne mutlu.
Yorumlarınız için teşekkürler!
Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.