You are using PlusUI Freemium version of nldblog.com Contact Us Buy Now!

Blogger'da Mobil Uyumlu Temanın Önemi


Mobil uyumlu temalar ziyaretçi dostudur. Her ziyaretçi girdiği sitenin mobil uyumlu olmasını ister. Bu günlerde akıllı telefonun yaygınlaşmasıyla beraber sitelere mobil üzerinden erişim bir hayli fazla. Bu sebeple her blog yazarının buna dikkat etmesi gerekir. 

Mobil uyumlu temanın ilk faydası aşağıdaki görselden de anlaşıldığı üzere açıklama kısmından önce Mobil uyumlu yazmasıdır. Ziyaretçiler mobil uyuma önem verdiğinden mobil uyumlu yazmayanlara göre sizin blogunuz bir tık yukarıda olacaktır. Diyelim ki aynı başlığa sahip 2 farklı site var ve bir tanesinde mobil uyumlu yazıyor, diğerinde ise yazmıyor. Mobil uyumlu olan daha üstündür değil mi?

Mobil uyum sayesinde her şey elinizin altında olacak ve istediğiniz şeye kolay bir şekilde erişim sağlayabileceksiniz. Her şeyden önemlisi gözünüze site hoş gözükecektir.


Mobil uyumu analizi için birçok hizmet vardır ve ben bunlardan ikisini sizlere sunacağım, isterseniz bir bakın. Eğer blogunuzun mobil uyumlu olup olmadığını bilmiyorsanız buradaki bağlantıya gidip adresinizi arayarak öğrenebilirsiniz. Bir diğer hizmet ise blogunuzun farklı cihazlarda nasıl görüntülendiğini görebilirsiniz.(I Phone, Android...) Buradaki bağlantıya gidip adresinizi arayarak öğrenebilirsiniz.


Son Sözler

Eğer mobil uyumlu bir temaya sahip değilseniz, benim sizlere tavsiyem bir an önce mobil uyumlu temaya geçiş yapmanızdır. Tema önerisi ya da tema bulabileceğiniz bir site istiyorsanız buradaki yazımdan ulaşabilirsiniz.

Getting Info...

15 yorum

  1. Semih her zamanki gibi yararlı bilgilerinle bilgilendiriyorsun bizi :)
    1. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum :) Yorum için teşekkürler.
  2. Günümüzde, sizinde dediğiniz gibi neredeyse herkes akıllı telefon kullanıyor, o yüzden sitelerin mobil uyumlu olması çok önemli. Çok güzel bir anlatım olmuş. Elinize sağlık.
    1. Yazılarını bile mobilden yazanlar var, mobil uyumlu olmamak diye bir şeyin kalmaması lazım aslında. Yorum için teşekkürler.
  3. Aslında sadece blogger değil tüm platformlarda mobil uyumlu olmak gerekiyor. Çünkü sadece ziyaretçiler önemsemiyor bu durumu. Google mobil uyumlu sayfaları daha önce gösteriyor. Eline sağlık, güzel yazı olmuş.
    1. Yorumun için teşekkürler. Dediğiniz gibi tüm platformlarda önemli aslında. Herkesin dikkat etmesi gerekir.
  4. Farklı cihazlarda nasıl göründüğü paylaşımı çok hoşuma gitti. Özellikle değişiklikler yapıldığında her cihaz için düzgün çalıştığını kontrol etmek açısından faydalı olur diye düşünüyorum.
    Teşekkürler Semih, eline sağlık. :)
    1. Çok doğru bir tespit yapmışsınız. Kullanmakta fayda var. Yorumun için teşekkürler.
  5. Bilgilendirme için teşekkürler. Bizim nesil gibi teknoloji ile geç tanışıp çocuklarına uyum sağlamaya çalışan ebeveynler için size küçük gelen bilgiler bizler için çok önemli :-)
    1. Yorum için teşekkürler. Yazıların devamı gelecektir.
  6. Ben özellikle web görünümünü kullanıyorum, sizce yanlış mı yapıyorum, nasıl görünüyor?
    1. Sanırım Blogger'ın temel şablonlarından kullanıyorsunuz. Size tavsiyem mobil uyumlu tema indirip kullanmanız.
  7. faydalı bir yazı olmuş çok teşekkürler:)
    blog keşif etkinliği sayesinde buldum sizi ve takipteyim bende beklerim:')
    http://meleksalman.blogspot.com.tr/
    1. Rica ederim. Ben de sizi takip ettim.
Yorumlarınız için teşekkürler!
Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.