You are using PlusUI Freemium version of nldblog.com Contact Us Buy Now!

Blogger'da Kalıcı Bağlantı ve Önemi


Blogger'da önemli olan şeylerden birisi de kalıcı bağlantıdır. Bir çok kullanıcı ne işe yaradığını bilmediğinden suratına bile bakmamıştır. Arada ziyaret ettiğim blogların bağzılarında kalıcı bağlantı kullanılmadığını fark ettim ve bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Kalıcı bağlantı yayın yazma yerinde sağ tarafta bulunan seçeneklerden bir tanesidir. 'Ne işe yarar?' diye soracak olursanız, kalıcı bağlantı=url... Yazınızda kullandığınız Türkçe karakterler url kısmında gözükmemektedir. Örneğin başığınız 'Gözlüğün Önemi' olsun. Url kısmında şu şekilde gözükmektedir; http://blogadı.com/tarih/gzln-nemi.html

Gördüğünüz gibi Türkçe karakterler url kısmında gözükmedi. Fakat Google bu gibi konulara önem verdiğinden yazınız daha aşağılarda gözükecektir. Bilmeyenler, bundan sonraki yazılarında dikkat ederlerse daha iyi olacağını düşünüyorum. Son olarak sizlere nasıl yapıldığından bahsedeyim.
Nasıl Yapılır?
Yazı yazdığınız bölümde sağdaki menüden 'Kalıcı Bağlantı' seçeneğine tıklayınız. Daha sonra 'Özel Kalıcı Bağlantı' seçeneğini işaretleyerek karşınıza gelen boşluğu yazınızın başlığına göre düzenleyiniz. Son olarak 'Tamamlandı' seçeneğini işaretleyerek işlemleri bitiriniz.

Son Sözler

Böylece kalıcı bağlantıyı kolay bir şekilde oluşturabilirsiniz. Basit bir işlem olmasına karşın önemi büyük olan bu işlemi daha önce paylaştığınız yazılar için yapamayacaksınız. Bundan sonraki yazılarınızda dikkat etmeniz dileğiyle. Buradaki yazıma tıklayarak 'Blogger'da Arama Açıklaması ve Önemi' başlıklı benzer bir yazıya ulaşabilirsiniz.

Getting Info...

12 yorum

  1. Güzel bir yazı bilmiyordum teşekkürler
    1. Rica ederim.
  2. Çok faydalı bir konu Semih, emeğine sağlık. Ben düzenli yorum artık da türkçe karakter kabul etmiyor tabi verdiğin örnekten yola çıkarak "gozlugun-onemi" şeklinde oluyor yani. Olması gereken de bu değil mi ?
    1. Dediğiniz gibi Türkçe karakterleri kabul etmediğinden 'gozlugun-onemi' şeklinde düzenlenmelidir ve olması gerekendir.
  3. daha öncekileri de yapabilseymişiz keşke ama zararın neresinden dönersek kar :) güzel uyarı bundan sonra dikkat edeceğim teşekkürler Semih :)
    1. Yorumun için teşekkürler.
  4. Yararlı bir paylaşım olmuş Semih kardeşim
    1. Yorumunuz için teşekkürler. Blogunuzun yeni tasarımı hayırlı olsun.
  5. Yazıların cok kısa ve öz. Kısacası çok iyi. Eline sağlık.
    1. Öncelikle yorumun için teşekkürler. Bu gibi basit konuları paragraflarca yazmaya gerek yok. Hem ziyaretçi de okurken sıkılmasın değil mi?
  6. Salam. Dediyinizə mən də çox diqqət etmirdim. Yararlı yazı olub, təşəkkürlər.
    1. Yorumun için teşekkürler. Bundan sonra dikkat edersiniz.
Yorumlarınız için teşekkürler!
Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.