You are using PlusUI Freemium version of nldblog.com Contact Us Buy Now!

Android 7.0 Sürümünün Adı Namık Olabilir!


Geçtiğimiz haftaya kadar Android 7.0 sürümünün adı New York Cheesecake olacak diye biliniyordu. Fakat Google sürpriz bir şekilde ismi kendi vermek yerine anket yaparak biz kullanıcıların isim önerilerini istedi. Bunu fırsat bilen bir sözlük üyesi ankete 'NAMIK' yazmaya teşvik edince kısa süre içerisinde bir çok teknoloji sitesi bunu haber olarak yayınladı ve diğer sözlükler de destek çıktı.

Bildiğiniz üzere Google Android sürümlerine tatlı isimleri veriyordu (Marshmallow, Lollipop, Jelly Bean...). Ankete destek veren kullanıcılar kısa süre içerisinde 'Namık Tatlısı' diye yemek tarifleri veren yazılar yazmaya başladı. Tabi Google bunu yutar mı orası ayrı mesele. Düşünsenize cihazınızın Android Sürümü kısmında Android NAMIK yazıyor, güzel olurdu tabi ki. 1 günde tatlı icat ettiler helal olsun!

"Yöresel bir Osmanlı damak tadı, Namık Tatlısı..."

Şimdi Google'ın anketi nasıl yaptığını bilmiyoruz, adamlar dememiş ki biz en çok istenileni seçeceğiz. Eğer öyle  olsaydı kesinlikle NAMIK olurdu, hadi hayırlısı. Sizlerde ankete katılmak istiyorsanız buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Getting Info...

6 yorum

  1. Böyle bir şeyi geçen hafta ben de duydum olursa güzel olurdu aslında :)
    1. Bakalım belkide olur. Zamanı bir gelsinde.
  2. Biz Türkler bu konularda gayet başarılıyız :) Yine bir sözlük girişimi. Bu tür girişimleri özlemiştik :)
    1. Sanırım başarılı olamadık. Fakat sözlük girişimcilerinin başarılı olduğu yerler de var. Şimdiki planları ise bulunan yeni gezegenin adını isteği doğrultusunda yapmaları.
  3. Hocam sadece inci değil birçok facebook mizah grubu da destekledi ama şuan sonucu merak ettim. :)
    1. Evet kesinlikle dediğiniz gibi neredeyse tüm ülke tarafından desteklendi. Sonuç kesinlikle "NAMIK" olmayacaktır diye düşünüyorum. Koskoca Google "NAMIK" yapmaz herhalde. Ya KitKat'da olduğu gibi sponsor teklif eder Nutella olur ya da reklamlarında göze çarpan Neyyappam olur.
Yorumlarınız için teşekkürler!
Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.