You are using PlusUI Freemium version of nldblog.com Contact Us Buy Now!

Blogger Teması Nasıl Türkçe Hale Getirilir?

Nasıl Yapılır?

Daha önceki yazılarımdan birinde Blogger'a temanın nasıl yüklendiğinden bahsetmiştim. Şimdi de bu temaları nasıl Türkçe hale getirebildiğinden bahsedeceğim. 

Temaları tasarlayanlar yabancı uyruklu olunca dilleri de öyle kalıyor ve kendimiz manuel olarak düzeltmek zorunda kalıyoruz. Fakat bazı blog yazarları bundan haberdar değillerdir. Ben de bu konu hakkında yazmaya karar verdim ve ne kadar basit olduğunu göstermek istiyorum.

Nasıl Yapılır

  • Herhangi bir temayı blogunuza yükledikten sonra Şablon ve daha sonra HTML'yi Düzenle seçeneklerine tıklayınız.
  • Kodların bulunduğu alana bir kez tıkladıktan sonra Ctrl+F tuşlarına tıklayarak arama bölümüne Türkçe hale getirmek istediğiniz kelimeyi yazıp Enter tuşuna tıklayınız.
  • Son olarak Türkçe hale getirmek istediğiniz kelimeyi silip yerine Türkçe halini yazınız. (Örneğin; Ctrl+F tuşlarına tıklayıp aramaya Read More yazıp Enter tuşuna tıklayınız. Daha sonra siyah renkte olan Read More yazısını silip yerine Devamını Oku yazabilirsiniz.)
  • İşlemleriniz bittikten sonra kaydedebilirsiniz.
Kod içerisinde değiştirmek istediğiniz kelimeler siyah renkte olması gerekmektedir. Yanlış bir kodu değiştirdiğiniz taktirde Blogger kabul etmeyecektir, dikkat ediniz. Her bir kelimeyi değiştirdikten sonra, kaydedip kontrol ederek Türkçe hale getirmenizi öneririm. Kolay gelsin.
Eğer temanızı Türkçe hale kendiniz getiremiyorsanız, elimden geldiğince yardımcı olurum.

Getting Info...

6 yorum

  1. Bloglarda gezerken yorumlarda vs. konu hakkında bilgi sahibi olmayan çok arkadaş olduğunu görüyorum bende. Aslında çok basit işlemler türkçeleştirme, renklerle ve tasarımın temel öğeleriyle oynama. O anlamda paylaşımların çok faydalı ve açıklayıcı. Çok kişi faydalanacaktır. :)
    1. Aslında bu işlemleri kendi başıma bulmuştum. Hiçbir yerden yardım almadan. Benim temennim birilerinin bu satırlardan bir şey öğrenip, uygulamasıdır.
  2. teşekkürler ellerinize sağlık.
    1. Rica ederim.
  3. Teşekkürler...
    1. Rica ederim.
Yorumlarınız için teşekkürler!
Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.