You are using PlusUI Freemium version of nldblog.com Contact Us Buy Now!

Okuduklarım: Sherlock Holmes Kızıl Dosya

Okuduklarım: Sherlock Holmes Kızıl Dosya
Sherlock Holmes Kızıl Dosya
Merhabalar. Kısa süre önce okuduğum bir romandan bahsetmek istedim. Meşhur Sherlock Holmes'i duymayan yoktur herhalde. Sir Arthur'un hayali dedektifi... 

Hatta sadece kitapla kalmayıp Sherlock Holmes adına filmler ve diziler de çekilmiştir. Az önce baktım da Sherlock 200 kadar film, 75 kadar da dizide canlandırılarak Guiness'e adını yazdırmış. Okuduğum "Kızıl Doysa" adlı roman Sir Arthur'un Sherlock Holmes'i ortaya çıkardığı ilk romandır. Söylentilere göre ilk romanında pek de başarılı olamamıştır. Fakat günümüzde en çok okunan dedektiflik romanlarından biri olduğunu söylemekte fayda var. 

Romana geçmeden öncesi daha önce yazdığım Sherlock Holmes'dan Sözler ve Replikler adlı yazıma da bir göz atabilirsiniz. 

Kızıl Doysa, diğer Sherlock Holmes kitapları gibi bölüm bölüm değil, tek bir hikayeden oluşmaktadır. Herhalde Sir Arthur'un ilk romanı (Sherlock ile ilgili) olduğundan acemiliğine gelmiştir, romandaki olayı Sherlock kendi zihninde çözüp, sonuçlandırıyor ve çözüm aşamalarından bahsetmiyor. Dava kapandıktan sonra ise uzunca katilin hayatından bahsediliyor ardından Sherlock olayı nasıl çözdüğünü anlatıyor. Tabi Watson bilindiği üzere anlatılanları kaleme döküyor.

Kızıl Doysa için uzun soluklu okunabilecek dedektif romanlarından birisi olduğunu söyleyebilirim. Herkes için de tavsiye ederim. 

Roman Hakkında

Roman Adı: Kızıl Dosya
Roman Yazarı: Sir Arthur Conan Doyle
Roman Çevirmeni: Deniz Akkuş
Sayfa Sayısı: 196
Roman Basım Tarihi: Kasım 2015
Fiyatı: 9,90

Getting Info...

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler!
Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.