You are using PlusUI Freemium version of nldblog.com Contact Us Buy Now!

Blogger'da Site Haritası Oluşturma (Güncel)


Blogger'da Site Haritası Oluşturma (Güncel)
Site Haritası

Blogger'da Site Haritası Oluşturma (Güncel) - Bir bloga sahipseniz, 'Site Haritası' oluşturmanız gerekmektedir. Şimdi "Neden site haritası oluşturayım ki?, Site haritası ne demek?" gibi sorularınız olabilir. Hemen cevap vereyim. Site haritası blogunuzdaki yayınları Google'a indexle emrini verdiği .xml uzantılı uzantılı bir dosyadır. Bu sayede yazılarınız daha hızlı ve güvenli bir şekilde Google'a indexlenecektir. (Şimdi de index ne demek? diye soracaksınız değil mi?) 

İndex ise site içerisindeki yazıların Google amcada gözükmesi işlemi diyebilirim. Evet şimdi gelelim bu site haritasını neden oluşturmamız gerektiğine... Site haritasını oluşturmamanız için hiç bir neden yoktur. Eğer herkes gibi siz de blog içeriğinin Google'a indexlenmesini istiyorsanız site haritası oluşturmanız gerekmektedir. 

Kısaca özetlemek gerekirse site haritası, .xml uzantılı, blog içerisindeki yazıları Google'a indexleyen bir dosyadır. SEO adına da önemli bir işlemdir. Şimdi gelelim bu site haritasını nasıl yapacağımıza. 

  • İlk olarak Google Web Yöneticisi Araçları'na gidiniz. 
  • Daha sonra site haritası oluşturmak istediğiniz siteyi seçiniz.
  • Soldaki menüden Tarama > Site Haritaları seçeneklerine tıklayınız.
  • Sağ üstte bulunan Site Haritası Ekleme/Test Etme seçeneğine tıklayıp çıkan boşluğa sitemap.xml yazdıktan sonra 'Gönder' seçeneğine tıklayınız.
Böylece saniyeler içerisinde site haritası oluşturabilirsiniz. Varsa sorularınız sorabilirsiniz. Takipte kalın. 


Getting Info...

16 yorum

  1. çok teşekkür ederim
    1. Önemli değil herhalde siz dün istemiştiniz.
  2. Ben blogumu ilk açtığımda yapmıştım site haritası oluşturmayı. İlerleyen zamanlarda blogumda çok şey değiştirdim. Bunların başında tasarım ve gfc gibi şeyler var. Bunlar değişince yeniden site haritası oluşturmak gerekiyor mu diye merak ettim. Bilgi verebilirsen sevinirim. Sevgiler..
    1. Blog üzerindeki değişikliklerin site haritası ile bir alakası yoktur. Fakat Google site haritasını güncelledi. 500'er yayın yerine 150'şer yayın grupları halinde indexliyor. Bu sebeple hatalar meydana gelmektedir. Zaten Google Web Yöneticisi Araçlarından görürsünüz. Daha önceden oluşturduğunuz site haritalarını sildikten sonra yazdığımı uygulamanız gerekmektedir.
    2. Açıklama için çok teşekkür ederim. Hemen güncelleyeyim o zaman.
    3. Önemli değil yardımcı olmak için buradayım.
    4. Bir şey daha sormak istiyorum. Bu verdiğiniz site haritası kaç içerik için geçerli acaba? Herkesin içerik sayısı farklı oluyor çünkü.
    5. Tüm yayın sayısı için sadece bu yeterli.
  3. Daha geçen hafta yeniledim site haritamı. Bilgiler için teşekkürler :)
    1. Önemli değil. Yenilemeyenler için yardımcı olmak istedim.
  4. Mrb ben 2 gün önce uyguladım 25 içerik var sitemde yalnız 17 tanesini dizine ekledi. Ne yapılabilir rica etsem bloğuma bir bakarmısınız eksik bişeymi var. İçeriklerimi aradığımda Google da bazen görünüyor bazende görünmüyor. Şimdiden teşekkürler. http://bilgidenizimiz.blogspot.com/
    1. Site haritasını ekledikten sonra 1 hafta kadar süre içerisinde yazıların tamamını dizine ekler, merak etmeyin. Google'a 'site: blogadresiniz' şeklinde arama yaparsanız içeriklerinizi görebilirsiniz.
  5. Tesekkur ederim Semih bey. Bi sure bekleyeyim sonucu buraya yine yazarim.
  6. Mrb index sorunum çözüldü dediğiniz gibi 1 hafta bekledim ve bütün yazılarım indexlendi teşekkürler.
    1. Demek ki biraz sabretmek gerekiyormuş:)
Yorumlarınız için teşekkürler!
Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.